De Rhodenhoeve

West Highland White-, Schotse Terriers en Bordeaux Doggen

 

 

 

 

Onze honden

Onze Westies

De West Highland White Terrier, kortweg Westie genoemd, stamt uit Schotland. Dat ruwe, rotsachtige landschap met zijn hoogvenen en heidevlakten was vaak onbegaanbaar en moeilijk toegankelijk. Voor de jacht op vossen, wilde katten, otters en dassen zette men daarom graag kleine, robuuste terriers met korte pootjes in. De kleine terriers moesten een groot uithoudingsvermogen hebben en moedig zijn om hun doel te bereiken. Onze honden Westies

Tegenwoordig is de Westie een geliefd gezinshondje. Hij is levendig, speels en onverschrokken. Vrolijk en alert, slim maar ook eigenwijs. Een echte terrier dus, er zit een “kop” op.

Als de pup in huis komt, is men geneigd door zijn schattige uiterlijk, om veel toe te geven. Maar u zal de pup toch zeker af en toe moeten corrigeren. Wat u niet wilt dat hij als volwassen hond doet moet u ook van de pup niet goedvinden. Blijf altijd rustig en consequent, dan komt het zeker goed.

De Westie kan meestal goed opschieten met soortgenoten en zijn leuke speelkameraadjes voor kinderen. Het zijn geen piepers, ze kunnen tegen een stootje. Ze zijn dol op stoeien en spelen met een bal. Als u in het bezit bent van een tuin zult u merken dat ze graag graven. Zorg dat u een goede afrastering heeft, zodat ze niet kunnen ontsnappen.

Mensen vallen vaak op het prachtige uiterlijk van de Westie. Om hem/haar zo mooi te houden, is het aan te bevelen ze 3 tot 4x per jaar te laten trimmen. Daar wordt de vacht geplukt, dus absoluut niet geschoren!! U kunt van kleins af aan de pup wennen aan het borstelen/kammen van de vacht. Zo kunt u zelf ook bijdragen aan het mooi en klitvrij houden van uw hond. De trimster zal er blij mee zijn!

Onze Schotjes

De Schotse Terrier, kortweg Schot genoemd, stamt uit Schotland. Hij werd met name rond het Blackmount gebied gebruikt voor de jacht op dassen, vossen en ander klein ongedierte. Vreemd genoeg waren het de Engelsen die het ras het eerst op tentoonstellingen brachten, en die de populariteit van het ras tot ongekende hoogte bracht in de jaren dertig. Onze honden Schotjes

De oorspronkelijke zand-, en gestroomde (brindle) kleur werd ook rond deze tijd verdrongen door het zwart. Langzaamaan werd de zwarte Schot de meest bekende verschijning, vooral geholpen door de reclame voor de Black & White Whiskey!!

In de beginjaren zijn er ook Schotten naar landen als Amerika gebracht en daar zijn tegenwoordig vooral de tarwekleurige (wheaten) Schotten pupulair.

Een Schot is een stoere hond, onverschrokken en toch gereserveerd. Geen allemansvriend, maar onvoorwaardelijk trouw aan zijn baas. Zijn ze kinderen gewend dan zijn het uitstekende speelkameraden.

Schotten zijn gevoelig voor een vermanend woord en weten precies wanneer ze iets fout hebben gedaan. Veel wandelen of de hele dag liggen slapen, een Schot past zich aan en zal niet klagen.

Een Schot kan verschillende kleuren hebben, behalve puur wit. Vaak geziene kleuren zijn uiteraard zwart, grijs gestroomd, bruingestroomd (oftewel brindle geheten) en tarwekleurig (oftewel wheaten).

Bordeaux doggen

De Bordeaux Dog, of Dogue de Breton of Dogue Francais zoals men hem heel vroeger noemde, vond zijn oorsprong in een lang verleden. De Bordeaux Dog kwam altijd in Frankrijk voor en wel voornamelijk in Bretagne, waar hij het bezit van de Keltische bevolking was. Het is een zeer oude Mastiff die al door oude Romeinse schrijvers genoemd werd in beschrijvingen van toenmalige oorlogen. Uit de historie van de groep dogachtigen blijkt dat ze al sinds eeuwen een belangrijke plaats bij de mens innemen. Altijd al stond de hond in dienst van de mens. Hij werd gebruikt voor de jacht en ter verdediging van huis en hof.

Het typerende voor dogachtige rassen is hun over het algemeen kalme aard, de rust die zij uitstralen. Toch is hij een zeer goede waker en al lijkt hij te slapen, hij blijft alert en houdt vanaf zijn slaapplaats het domein in de gaten. Ondanks hun zware bouw kunnen ze een goede snelheid ontwikkelen en hebben gezonde honden een goed uithoudingsvermogen. Het rustige karakter maakt de dog ook een geschikte huishond, onze machtige atleet is geen ruziezoeker, hij wacht de strijd altijd af, want hij is bewust van zijn kracht en gaat daar waardig mee om.

Geen enkele Bordeauxdog is het zelfde, niet qua uiterlijk niet qua karakter. De Bordeauxdog is er met én zonder zwart masker over het gezicht. Een Bordeauxdog in huis richt zich op de baas en zijn gezin , dit is het middelpunt van zijn wereld. Een Bordeauxdog is zich zeer bewust van zijn kracht en zal zelden als eerste tot de aanval overgaan, eens hij zich aangevallen voelt dan gaat deze ook voor niets achteruit , een lichte grom of zelfs een boze blik is vaak voldoende om de aanvaller te imponeren en zo een echte confrontatie in de kiem te smoren.

Het karakter kan omschreven worden als; Evenwichtig, een echte kindervriend. Hij is rustig en zelfverzekerd, aanhankelijk voor het hele gezin, wantrouwend voor vreemden. Hij is geen blaffer en zal dus enkel blaffen indien het nodig is. Ook is hij oplettend, zeer moedig en enorm hard voor zichzelf op lichamelijk gebied. Schrikt af, en zal bij echte problemen zijn eigendom verdedigen.
Zeer goed af te richten door zijn onbegrensd respect voor zijn baas. Hij zal zijn gezin goed beschermen en het huis goed bewaken.De Bordeauxdog heeft een consequente opvoeding nodig, regels zijn regels al zal het je moeilijk vallen deze gekke-bek trekkende lieverd iets te weigeren.

Dit is het karakter van de Bordeauxdog ga waardig met zijn vriendschap om en je zal er veel plezier aan beleven.

Hier kunt u ons vinden

De Rhodenhoeve, Achterdijk 33, 3237 LA Vierpolders

Hier vindt u ons